Thursday, August 26, 2010

Tuesday, August 24, 2010

New Tone ~

Walaupun tone ni bukan lah menjadi kegemaran aku, tapi aku try jugak menghasilkannya sebab pasaran sekarang mmg duk sibuk guna tone cam gini... But it looks nice sometimes..

Sunday, August 22, 2010

Cemburu Itu Kadang-Kadang OK ~

Cemburu itu kadang-kadang Ok, Tapi kadang-kadang tak Ok langsung.... Sebabnye?....
Memang ada orang suke kekasihnya seorang pencemburu. Ya, memang seronok punya kekasih yang cemburu, yelah orang kata cemburu itu tanda sayang. Lagi kuat dia cemburu, lagi kuat perasaan cintanya itu.. (Tak dinafikan lagi). Tapi tolong beringat sikit ye wahai manusia, jangan hanya kerana tak dapat tahan perasaan cemburu tu, mulut melantunkan kata-kata yang menghina dan melukakan hati dan perasaan orang! Walau dalam marah sekalipun jangan sesedap mulut nak menghina orang tau, nanti dah baik mood tu kan dah malu... Mulalah reti nak minta maaf. 
Lelaki Pencemburu by Dewa 19

Detak di setiap detik..jantung di dada ini..semakin..
Cepat..saat kamu ucapkan...kata kata yang mungkin...
Tak masuk akal..tak harus jenius..untuk hanya
Mengendus..konspirasi tak mulus..hatiku yang hangus..
Ingin terus meringkus..akal bulus yang rakus

Chorus:
Aku tak kan peduli..siapa yang berani..
Mendekati kamu..akan kubunuh
Aku hanya lelaki..yang sedang cemburu..
Terbakar asmara..mencintai kamu

Jangan sampai terbius ..lelaki yang tak becus..
Yang berwajah seperti tikus..aku sangat serius..
Merebut cinta yang tulus..meski aku (yang) terhunus

Psssttt: Berdasarkan lirik ni, aku sedar bahawa realiti lelaki pencemburu memang begini... dan semestinya dia akan menjadi seorang pemarah dan agresif apabila api cemburunya membakar....hmmm... pempuan punye cemburu camne plak ye?

Tuesday, August 17, 2010

Hannah Montana ~


Tajuk Movie: Hannah Montana
Ulasan Aku: So far, movie ni menarik sebab dia menggunakan lokasi-lokasi yang menarik dan cantik. Objektif ceriatanya ialah tentang seorang ayah yang ingin mengembalikan identiti seorang gadis kampung kepada anak anaknya yang merupakan seorang penyanyi terkenal di LA. Anaknya yang selalu berbangga dengan statusnya sebagai icon remaja dan tidak berdisiplin itu telah membuatkan ayahnya membuat sesuatu untuk anaknya itu tidak terus berimpian terlalu tinggi sehingga lupa diri. Sekian terima kasih.